Azok a bizonyos…Gyakran Ismételt Kérdések – részetekről…

 

Az alábbi cikkben, mint láthattátok, sok más kollégával egyetemben, mi is összeszedtük a 10 leggyakoribb kérdést, melyek, ha esküvőről/partyról van szó, szinte minden alkalommal előkerülnek a zenekarral kapcsolatban. A válaszokat pedig: a sokéves tapasztalat szülte…Íme…

 

1. Hány óra hosszára szól a megrendelés?

– A készenléti időtartam alapvetően 10 óra hossza, melyet az effektív zenélés helyszínére való beérkezésetektől számítunk. Pl.: Ha 18.00 – ra érkeztek, a végző időpont: hajnali 4.00.

 

2. Mennyit zenél és mennyit pihen?

– Az átlag játékidő körönként egy – másfél óra, nagy általánosságban ennyit szokott bírni egyszerre a közönség. De ez csak a nagy általánosság. Minden buliban a társaság habitusához igazodunk, ami azt jelenti, hogy nem okoz gondot, ha pl. ennek dupláját kell zenélni egyhuzamban.

– A körök között kb. 10 – 12 perc szünetet szoktunk tartani.

 

3. Mi történik a pihenőidő alatt?

– A szünetekben az alkalomhoz vagy a kialakult hangulathoz illő zenei válogatást indítunk, felvételről. Tehát: a pihenőidő alatt sem hagyunk benneteket zene nélkül…

 

4. Összességében milyen jellegű zenét játszik?

– Ahogy azt a kezdőlapon is olvashattátok, egy este alatt, a hatvanas évektől a kétezres évekig, mindenféle zenei stílust igyekszünk felölelni. Repertoárunk általánosságban, korszakonként és stílusonként egyaránt, a legpopulárisabbnak mondható dalokat tartalmazza, melyet az évek során a nagyközönség igénye alakított ki.

– Kardinális kérdés szokott lenni a mulatós, mely az egyik legnépszerűbb műfaj országszerte, és nem mellesleg, egy esküvő elengedhetetlen kelléke. Természetesen ezt is figyelembe vettük: szintén a legismertebb dalokból játszunk nektek válogatásokat.

– Abban, hogy körülbelül mire számíthattok, nyilván további segítség: a „Repertoár” menüpont.

 

5. Hogyan alakulnak a műfaji arányok az este alatt?

– Azt szoktuk mondani, hogy alapvetően a party – jellegű zenét játszunk, hiszen ahhoz, hogy az elmúlt évtizedek tetemes mennyiségű zenéit felidézhessük, így kellett kialakítani a profilunkat.

Viszont nem okoz gondot, ha bármelyik műfajból egy kicsit többet szeretne a Nagyérdemű. Van rá lehetőség, természetesen a megfelelő arányok megtartásával. Bármelyik stílusban nagyon szívesen játszunk közkívánatra kicsit többet, legyen az mulatós, vagy akár pop/rockzene stb… Ám, ez nem azt jelenti, hogy az est további részében csak az egyik, vagy csak másik műfaj javára fog billenni a teljes mérleg…

 

6. Mennyi a helyigénye?

– Kb. 10 – 12 m2 – en elférünk, így nem okoz gondot, ha esetleg kisebb a választott helyiség mérete.

 

7. Technikai feltételek

– A számunkra megfelelően kialakított, teljes hangszerparkkal érkezünk, így csak 220 V – ra van szükségünk.

 

8. Mikor érkezik a helyszínre?

– Az érkezési időt ahhoz képest számoljuk, ti mikor értek be a szertartások, fényképezés, és egyéb délutáni programok után az esti vacsora és buli konkrét helyszínére. Mi előttetek másfél órával a helyszínen leszünk, hogy kényelmesen beszereljünk és előkészüljünk a fogadásotokra.

Abban az esetben sincs probléma, ha a szertartás egy helyszínen lesz az esti buli helyszínével, hiszen ezek a programok általában a szabadtéri részen vagy elkülönített helyiségben szoktak zajlani, így az előkészületek nem zavarják a még folyamatban lévő délutáni programokat.

 

9. Mennyiért játszik?

– Nos, erre való az e – mail vagy az ajánlatkérő panel, melyet a „Kapcsolat” menüpontban találtok…vagy nyugodtan hívhattok bármikor, a megadott telefonszámon…

 

10. Megállapodás és fizetési mód

– Ezekre a kérdésekre is szívesen válaszolunk, az említett elérhetőségeken…